Előző Következő

Várfürdő hírek

A gyulai Várfürdőben további nagyszabású fejlesztéseket terveznek

A gyulai Várfürdőben további nagyszabású fejlesztéseket terveznek

Boros László Attila a Magyar Fürdőszövetség 2015. november 26-i harkányi közgyűlésén állt az MCOnet kamerája elé.
Most ünnepeljük az Aquapalota második évfordulóját - emlékeztetett Boros László Attila, a gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója. Már az első évben 160 ezer vendéget fogadtak az új élményfürdőben, a második év számai - úgy tűnik - ezt is fölülmúlják majd, így mára egyértelművé vált, hogy a beruházás megáll a maga lábán, hiszen kitermeli a befektetés hitelkamatait. A fürdőegység nem csak azt bizonyította, hogy szükség van ilyenre a dél-alföldön, de a beruházás egyúttal munkahelyeket is teremtett.
Az 56 éve működő Várfürdő igazgatója a következő évek fejlesztési irányairól is szót ejtett. Ennek egyik csapását azok az energetikai beruházások jelentik, melyek a Várfürdő üzemeltetésének költséghatékonyságát célozzák. A fürdő termálkútjaiból származó kísérő gázok - (pl. metán) felhasználásával villamos és hőenergiát tudunk termelni. Ezzel jelentősen csökkenteni fogjuk az üzemelési költségeinket - mondta Boros Lszló Attila, majd hozzátette -: ez kiegészül majd egy napelemrendszerrel is. Ez kézenfekvő megoldás Gyulán, hiszen a Dél-Alföldön igen magas a napsütéses órák száma.
 

Boros László Attila, a Várfürdő igazgatója az MCOnet-nek nyilatkozott a fejlesztési tervekről

Egy másik projektünk egy vizisport központ lenne, mely a tervezés fázisában van, és a gyulai turisztikai fejlesztésekhez: a Szigeterőd programhoz kapcsolódna. Egy olyan nemzetközi versenyekre is alkalmas úszómedencével, ugrótoronnyal rendelkező komplexumról van szó, melyre régiónkban kevés példa akad. Itt edzőtáborokat, hazai és nemzetközi versenyeket lehetne rendezni, de az úszó-, és vízilabda utánpótlásképzésnek is bázisa lenne.
További terveink közé tartozik a Várfürdő gyógyászatának fejlesztése, modernizálása, az OEP-es kezelések mellet a piaci alapú szolgáltatásokat is bevezetni, és a kardiológiai rehabilitáció irányába fejlődni - mondta el az igazgató Harkányban.

MCOnet