Előző Következő

Várfürdő hírek

A Magyar Fürdőszövetség tájékoztatója

A Magyar Fürdőszövetség tájékoztatója
A mai napon az alábbi tájékoztatást kaptuk a COVID-19 koronavírus járványról. További fejleményekkel kapcsolatosan kövesse hivatalos Facebook oldalunkat és honlapunkat.
Szeretettel várjuk vendégeinket!

Gyulai Várfürdő Kft.

A Magyar Fürdőszövetség hivatalos állásfoglalása a COVID-19 koronavírus járvánnyal kapcsolatosan:

„A 41/2020. Korm rendelet egyelőre nem tartalmaz semmilyen korlátozást, ami kifejezetten a fürdőszolgáltatásokra vagy fürdőüzemeltetőkre vonatkozna. A 4.§ d) pontja szerinti, rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat egyelőre javasoljuk ténylegesen csak a külön meghirdetett rendezvényekre alkalmazni. Egyelőre nincs olyan információnk, ami alapján a „rendezvény” fogalmát a közösségi terekre, közfürdőkre is ki kellene terjeszteni.

Tekintettel arra, hogy a további részletszabályokat a következő órákban és napokban újabb kormányrendeletek tartalmazhatják majd, ezért a Fürdőszövetség további szakmai tájékoztatásokat, állásfoglalásokat az esetleges korlátozásokkal, intézkedésekkel kapcsolatban csak ezen részletszabályok ismeretében fog közzétenni.

A Szövetség vezetése napi szintű egyeztetést folytat a Magyar Turisztikai Ügynökséggel a helyzet alakulásáról és a várható intézkedésekről.”