Előző Következő

Várfürdő hírek

AquaPalota - Átadták a Gyulai Várfürdő 2 milliárd 400 millió forintos élményfürdő beruházását

AquaPalota - Átadták a Gyulai Várfürdő 2 milliárd 400 millió forintos élményfürdő beruházását
1,2 milliárd forintos európai uniós támogatással új, fedett élménykomplexumot alakítottak ki a Gyulai Várfürdőben. A beruházás átadására 2013.december 18-án került sor ünnepélyes keretek között.


A Gyulai Várfürdő a Dél-alföldi Régió egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fürdője. Annak érdekében, hogy megőrizze versenyképességét a belföldi és a külföldi turisztikai piacon, Gyula város legnagyobb turisztikai attrakciója, a Gyulai Várfürdő sikerrel pályázott az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Programjához, melynek köszönhetően új, fedett élménykomplexummal gazdagodott.Átadták a Gyulai Várfürdő 2 milliárd 400 millió forintos élményfürdő beruházását


A 6338 m2-nyi alapterületű új létesítményben, 894 m2-nyi vízfelülettel, öt új medence áll majd a fürdőzők rendelkezésére. A számtalan élményelem - sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi csúszda, a Magyarországon egyedülálló módon felfelé tartó „Fel(l)ejtő” csúszda és a „Fényalagút” testcsúszda – a vízi világ rejtelmeibe vezeti be vendégeit. A vakmerő és rettenthetetlen vendégek próbára tehetik merészségüket a trambulinon, amelyről egy 4 méter mély ugrómedencébe csobbanhatnak. A kényelem sem marad el, hiszen pezsgőpadok, buzgárok, az új szaunavilág nyújtotta lehetőségek és egy vízi bár elégíti ki a fürdőzők minden igényét.

AquaPalota

A 6338 m2-nyi alapterületű új létesítményben, 894 m2-nyi vízfelülettel, öt új medence áll majd a fürdőzők rendelkezésére


A megnyitón Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, Gyula ebben az uniós ciklusban megragadta a lehetőségeket, hatékonyan hívta le az uniós forrásokat. Azt is bejelentette, a múlt héten döntött a kormány arról, hogy a várfürdőben levő mintegy 40 millió forintnyi tulajdonrészét a városnak ajándékozza.


AquaPalota


A Gyulai Várfürdő egy új, fedett élménykomplexummal gazdagodott


Az ünnepségen Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója  mellett részt vett és beszédet mondott dr. Görgényi Ernő polgármester, Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Gajda Róbert országgyűlési képviselő is. Dr. Görgényi Ernő szerint az AquaPalota megnyitása olyan fordulatot jelent városunk életében, melyre rengeteg gyulai polgár várt régóta."Bízom abban, hogy az új élményfürdő a vendégek mellett sok gyulai családnak is felejthetetlen élményt jelent majd".


-tk-