Előző Következő

Várfürdő hírek

Helyzetjelentés a Gyulai Várfürdőben zajló fejlesztésről

Helyzetjelentés a Gyulai Várfürdőben zajló  fejlesztésről
Nehéz szakaszához érkezett nemrégiben a Gyulai Várfürdő fejlesztése, ugyanis amíg a külső, előkészítő munkálatok után elkezdődött az új élményfürdő épületének építése, ahol elvégezték az ellenőrző talajmechanikai méréseket és számításokat a biztonságos és teherbíró alap elkészítése érdekében, addig ezzel párhuzamosan a téli főbejárat és a Erkel Hotel felőli fehér terem felújítása is elkezdődött. A jelenlegi munkálatok alatt sok türelemre és megértésre van szükségük mind a kivitelezők, mind pedig a pihenni vágyó vendégek részéről.

1_20121107133233_31.jpg

Elvégezték az ellenőrző talajmechanikai méréseket és számításokat a biztonságos és teherbíró alap elkészítése érdekében


A beruházás ütemszerűen zajlik. Elkezdődött a főépület átalakítása, elsősorban a fehér teremnek nevezett, egybefüggő épületegység változik meg. Itt lecseréljük a tető felülvilágító szerkezetet, kialakítjuk az új fizikoterápiás részleget, illetve egy új, nagyobb és szebb tornaterem is helyt kap. Ezzel párhuzamosan zajlik a téli főbejárat átalakítása, illetve a bejárathoz kapcsolódó öltözők felújítás is. Új és modern beléptető rendszert építünk ki, melyhez kapcsolódóan új öltözőszekrényeket is szerzünk be.

A beruházás ütemszerűen zajlik

Elkezdődött a főépület átalakítása, elsősorban a fehér teremnek nevezett, egybefüggő épületegység változik meg

 


A két meglévő szabadtéri (árnyékolós és pezsgő) gyógymedence a részben föléjük húzott új árnyékoló előtetővel szerves részévé válik az új épületnek. Az élményfürdőben a halformára emlékeztető élménymedencében rengeteg izgalmas élményelem kap helyet. Sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi, valamint rafting navigator csúszda és wide slide csúszda biztosítja majd a fürdőzők élmény dús szórakozását. Újdonságként szolgál, hogy egy trambulin is helyet kap, amelyről egy 4 méteres mélységű ugrómedencébe csobbanhatnak a bátrabb vendégek.

élményfórdő

"Gyulai Várfürdő fejlesztése 2009" című projekt egyik látványterve