Előző Következő

Várfürdő hírek

Jelenleg érvényes belépési információk

Jelenleg érvényes belépési információk
Érvényes: 2021. május 22-től visszavonásig.

 Aktuális Covid-19 információk a Gyulai Várfürdőre vonatkozóan
Gyulai Várfürdő
Vendégtájékoztató és Házirend kiegészítés

A 194/2021. (IV.26.) Korm. rendelet értelmében a házirendben foglaltak mellett a következő szabályok betartásával fogadhat vendégeket a Gyulai Várfürdő:

• A fürdőlátogatás koronavírus ellen védett személyek számára az alább felsoroltak szerint lehetséges: koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja:

a. Magyarországon kiadott, érvényes védettségi igazolvánnyal (60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány).

b. olyan állam által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely állam által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri és ennek tényét a külpolitikáért felelős miniszter a határrendészetért felelős miniszterrel egyetértésében kiadott rendeletében megállapította. Az egyes érintett államok Magyarország által elfogadott védettségi igazolásainak mintái itt érhetők el:
https://kormany.hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/vedettsegi-igazolasok

Fontos, hogy csak a fent említett védettségi igazolványok fogadhatók el, oltási igazolás, PCR vagy egyéb teszt nem jogosít belépésre. Hasonlóképpen nem mentesít a védettségi igazolvány bemutatása alól a szálláshelyen elővételben megvásárolt 10 alkalmas belépőjegy, a helyszínen vásárolt 10 vagy 20 alkalmas belépőjegy, illetve az éves bérletek, és a Várfürdő által kibocsátott ajándékutalványok, a Magyar Vöröskereszt által kiadott fürdőbelépők, a Gyulai Várfürdő által kiadott, érvényes, belépésre jogosító utalványok sem! Gyógyászati kezelésekre történő belépés esetén is szükséges a védettségi igazolvány bemutatása, mivel gyógyászati részlegünk nem különíthető el a fürdő egyéb részlegeitől.

A védettségi igazolvány csak személyi igazolvány vagy útlevél bemutatásával együtt érvényes, amit a fürdő munkatársai belépéskor jogosultak ellenőrizni (az igazolványon szereplő adatokat a fürdő nem rögzíti, azokról másolatot nem készít). Ha a vendég a védettségi igazolványt nem mutatja be ellenőrzésre, akkor a belépését meg kell tagadni, a fürdőlátogatás semmilyen indokkal nem kezdhető meg.

Mivel szállásfoglalás is kizárólag ezen dokumentumok alapján történhet a szálláshelyeken, így a Gyulai Várfürdőbe történő belépéskor kollégáink a szállodai karórával érkező vendégektől már nem fogják kérni ezen igazolványokat, azonban fontos, hogy maguknál tartsák vendégeink azokat, hogy egy esetleges külső ellenőrzés során be tudják azt mutatni.

Azon 18. életévüket be nem töltött személyek, akik védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett látogathatják a fürdőt. Amennyiben az életkor nem állapítható meg nyilvánvalóan, a vendégek életkorukat fényképes igazolvány (személyi igazolvány, diákigazolvány) bemutatásával kötelesek igazolni, amit a fürdő munkatársai jogosultak ellenőrizni.

• A látogatók számára a maszk viselése azokon a helyszíneken, ahol a 1,5 méteres távolság nem tartható – a medencetér kivételével – javasolt. Vendégek számára a maszkviselés nem kötelező.

• A belépési pontokon kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk.

• Lázas, hányásos-hasmenéses, vagy légúti megbetegedéssel ne menjen fürdőbe! A tünetek elmúlása után legalább még egy hétig maradjon otthon!

• Ha lehetséges, készpénzmentes (bankkártya, okos eszközök stb.) fizetést alkalmazzon.

• Mosson kezet! A gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze.
   Keresse a kihelyezett kézfertőtlenítő állomásokat a megjelölt helyeken: az öltözőknél, bejáratoknál, mosdóknál.

• Tüsszentés és köhögés esetén használjon papírzsebkendőt!

• Kerülje a közeli kontaktust! A fertőzés fő forrása a fürdőkben is az emberek közti érintkezés. Kerülje a kézfogást, a fizikai érintkezést!

• Tartsa be az ajánlott védőtávolságot (1,5-2 m) a medencékben, a szaunákban, az öltözőkben, a zuhanyzókban, az illemhelyeken, pihenőhelyek és a vendéglátóipari egységekben is!

• A medencekapacitásokra vonatkozó létszámkorlátot szigorúan be kell tartani, kérjük, figyelje uszodamester kollégáink jelzését, és tartsa be
  a létszámkorlátra, medencehasználatra és a csúszdák használatára vonatkozó utasításokat!

• Vendégeink és kollégáink egészsége érdekében munkatársaink fokozottan ügyelnek a közösségi terek, felületek, valamint kezük fertőtlenítésére.
   Koronavírus ellen nem védett dolgozóink munkavégzés közben maszkot viselnek.

• A vírus fürdővízzel való terjedésének kockázata rendkívül csekély megfelelő vízkezelés mellett. Helyes higiénés viselkedésével segítse most is az
  üzemeltetők munkáját! Kollégáink fokozottan ügyelnek a medencék vízminőségének és az előírásoknak megfelelő klórszint biztosítására.

• Fürdőzés, medencehasználat előtt és után, valamint a mosdók használata után zuhanyozzon le szappanos vízzel! Keresse a medencék bejáratánál
   a szappanadagolót!

• Mindig használja a lábmosót!

• Csak megfelelő, fürdési célú ruhában fürdőzzön, a medencébe lépés előtt ürítse ki zsebeit!

                                                                                                                                     Gyulai Várfürdő Kft.


Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy 2021. május 25. keddtől kezdődően Gyulán is újra fizetőssé válik a parkolás, így a Várfürdő környékén lévő utcákban is.

Pénztárainkban is kapható napi parkolójegy, 1.500 Ft-os áron.

Nyitási információk 2021 tavasz

AquaPalota élményfürdő: május 22.
Hétköznap: 12:00 – 19:00
Hétvége és kiemelt időszakok: 10:00 – 19:00

Szaunapark: május 22.
10:00 – 19:00

Wellness Centrum: május 22.
10:00 – 19:00

Gyógymedencék (kül- és beltéren): május 22.
8:00 – 19:00

Uszoda (50 m-es és 25 m-es medencék): május 22.
6:00 – 19:00

Éjszakai wellness: 20:00 – 24:00: május 22-től
A jelenleg érvényes nyitvatartási korlátozások miatt 20:00 – 23:00 között látogatható, 20%-os belépőjegy kedvezménnyel.

Kőhíd pénztár: május 22.
folyamatosan nyitva

Gyógyászati kezelések és reumatológiai rendelés: május 25.
(betegirányítás: május 22-től 8:00 – 16:00)

Kültéri vízforgatós medencék (Csúszdás medence,
Gyermek víziparadicsom, Hullám medence): június 12.

Nyári főbejárat: június 12.

Az időjárástól és terheltségtől függően a Gyulai Várfürdő Kft. fenntartja
a fenti időpontok változtatásának jogát!

Az aktuális medence nyitva tartási információk a www.varfurdo.hu honlapon és a fürdő valamennyi bejáratánál a pénztárak előtt érhetőek el!

                                                                                                                                                                                          Gyulai Várfürdő Kft.

Kiemelt időszakok: 2021. május 22-24., 2021. május 31 – június 1., 2021. június 12 – szeptember 12., 2021. október 23. - november 1., 2021. november 11-12., 2021. november 29. – december 1., 2021. december 18. - 2022. január 9.