Előző Következő

Várfürdő hírek

Kétmilliárdos beruházás a Gyulai Várfürdőben - interjú Boros László Attilával

Kétmilliárdos beruházás a Gyulai Várfürdőben - interjú Boros László Attilával
A “Gyulai Várfürdő fejlesztése 2009” című projekt, építési beruházására vonatkozó vállalkozási szerződés megkötése alkalmából sajtótájékoztatót tartottak nemrég a Gyulai Várfürdő tárgyalótermében.
A téjékoztatón részt vett Dr. Görgényi Ernö, Gyula Város polgármestere, Boros László Attila, a Gyulai Várfürdö Kft. ügyvezetője, Gajda Róbert, Országgyűlési képviselő és  Dr. Kovács József, Országgyülési képviselő is. A beruházással kapcsolatban Boros László Attila ügyvezetőt kérdeztük:

Boros László Attila

Interjú Boros László Attilával, a Gyulai Várfürdö Kft. ügyvezetőjével


- Hogyan foglalná össze a projekt lényegét?
- Új, fedett, családi élményfürdő építését tűzte ki célul a „Gyulai Várfürdő fejlesztése 2009” projekt, amelynek előkészítése meghatározó mérföldkövéhez érkezett. December 12-én aláírtuk az új 6.400 négyzetméter alapterületű létesítmény építési-kivitelezési munkáira vonatkozó vállalkozási szerződést.

élményfürdő élménygfürőd

Kétmilliárdos beruházás a Gyulai Várfürdőben


- Mennyibe kerül a fürdőfejlesztés?
- Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy az építési költségek beleférnek-e a rendelkezésre álló pénzügyi keretbe. A válaszhoz a közösségi támogatásokat felügyelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség előzetes jóváhagyását követően a Gyulai Várfürdő Kft. nyílt, uniós közbeszerzési eljárást indított. A komoly pénzügyi, műszaki alkalmasságot és referenciát előíró ajánlati felhívásra hat nagy építőipari cég jelentkezett. Az ár mellett további három bírálati szempont képezte az értékelés alapját. A most eredményesen zárult tenderen az összességében legkedvezőbb ajánlatot egy három vállalkozásból álló konzorcium tette. A Swietelsky Magyarország Kft., a Modinvest Kft. és a Békés-Drén Kft. alkotta csoport nettó 2.029.844.627,- Ft összegű ajánlatával nyerte el a fürdőfejlesztés kivitelezési munkáit, így az ár a tervezett költségkereten belül maradt.

gyula várfürdő

Tavasszal kezdődik az élményfürdő kivitelezése

 - A munka 2012 tavaszán kezdődhet meg. Addig még mik a teendők?
- Immár a pontos kivitelezési költségek ismeretében még az idei évben véglegesítenie kell a projekt Részletes Megvalósíthatósági Tanulmányát, majd a teljes második fordulós pályázati dokumentációt be kell nyújtania a szegedi Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, ahol előkészítik a projekt uniós támogatásáról szóló végleges döntést.