Előző Következő

Várfürdő hírek

Ovisúszás és úszóversenyekre való felkészítés a gyulai fürdőben

Ovisúszás és úszóversenyekre való felkészítés a gyulai fürdőben
A hazai úszósport egyik legnagyobb vidéki bázisa jöhet létre Gyulán, a Gyulai Várfürdőben. A cél egy nagy létszámú úszószakosztály felépítése és utánpótlás bázis kialakítása. Ovisúszás és úszóversenyekre való felkészítés folyik itt június 11. és július 31-e között.
Úszónapközi indult óvodásoknak az idén első alkalommal a Gyulai Várfürdőben, melynek bázisát az Ewold Elíz Óvoda adta. Az óvodás kisgyermekek két hetes turnusokban június 11. és július 8. között napi egy órát tölthetnek az uszodában, szervezett keretek között. A nyári szünetben ez kitűnő elfoglaltság, hiszen emellett szórakozhatnak és együtt lehetnek a kicsik, míg a szülők dolgoznak. Az úszóovi nagy népszerűségnek örvend az óvodák körében.

Az úszóovi

Úszónapközi indult óvodásoknak az idén első alkalommal a Gyulai Várfürdőben


A Gyulai Várfürdő másik újdonsága az úszószakosztály versenyzőinek szervezett tábor, amely a versenyidőszak végéig tart. Napi két edzésen vesznek részt a gyermekek a napközis ellátás mellett. Számos verseny várja a gyulai úszókat. Az országos gyermekbajnokságot Miskolcon rendezik meg, mely július 22-24 között lesz. Erre a megmérettetésre tíz gyulai versenyző készül szorgalmasan.

úszás

A hazai úszósport egyik legnagyobb vidéki bázisa jöhet létre Gyulán, a Gyulai Várfürdőben


Július 29-e és 31-e között kerül sor Székesfehérváron az Országos Vidék Bajnokságra, amelyre 15-en készülnek fel Gyuláról. Szeptembertől elindul az ovis úszásoktatás. Három úszóóvoda indul, a gyermekek heti két alkalommal járnak majd úszásoktatásra. Az oktatás nem lesz térítésmentes, de anyagilag elérhető lesz a szülők számára. Nagy változásnak minősül az is, hogy a jövő évtől bevezetik az úszásoktatást első és második osztálytól.

-kt-