Előző Következő

Várfürdő hírek

Várfürdő: újdonságok az úszásoktatásban

Várfürdő: újdonságok az úszásoktatásban
A Gyulai Várfürdő az új tanévtől számos újdonságot vezetett be a gyulai úszásoktatásban.
Az óvodai úszásoktatásban a 2011/2012-es tanévben valamennyi (összesen 12) óvoda összesen 15 csoporttal vesz részt. A képzésben délelőttönként tömbösítve pancsolnak a középsős és nagycsoportos óvodások. Ez a képzés főleg a vízhez szoktatásról szól. A képzés költsége 1.800,- Ft/10 alkalom/fő, ami igen kedvezőnek mondható. A 10 alkalmas óvodai úszásoktatás mellett egyúttal a gyulai úszó utánpótlás nevelést is átalakították a fürdőben.

A tömbösített úszásoktatáson kívül a Várfürdő kezdeményezésére már három óvoda is felvette a pedagógiai programjába a rendszeres úszásoktatást, így úgynevezett "úszóóvodaként" is működnek a jövőben.

A Gyulai Várfürdő

Várfürdő: újdonságok az úszásoktatásban


E képzési formák során az óvodások a vízbiztonság mellett két alap úszásnemmel is megismerkednek a Várfürdő oktatóinak segítségével, akiknek munkáját igazi újdonságként mostantól több víz alatti játék és oktatóeszköz segíti.

Az ún "fatörzs" egy 2,5 méter hosszú, 20 cm átmérőjű hungarocell anyagból készült műbőr bevonatú eszköz, melyre egyszerre hat gyermek tud felülni. A "fatörzs" segítségével váltóversenyeket lehet rendezni, úgy hogy a gyermekek rajta ülve, kézzel hajtják előre magukat, de nagyon hasznos az egyensúlyérzék kialakításában is. A víz alatti alagutat karikák alkotják, melyeken át kell úszni. A vízi szalag igen népszerű játék, ennek az eszköznek az egyik végében súly van elhelyezve, ez van a medence alján, a másik végében pedig könnyű, hungarocell anyag. Szlalomozni lehet a szalagok között, váltóversenyek megrendezésére is szintén nagyon jó ez a játék. Az eszközöket a Gyula Úszósportjáért Alapítvány biztosította a fürdő nebulói számára, a szíves támogatásért ezúton is köszönetet mondunk.

Gyulai Várfürdő Kft.